Челси - фаворит за подписа на Фалкао


Н. Гавазов

Челси - фаворит за подписа на Фалкао

През януари нападателят Радамел Фалкао, който е трансферна цел на водещи европейски клубове, няма да напуска Атлетико Мадрид. Въпреки това, Челси остава най-вероятното място, където звездата може да продължи кариерата си през лятото на 2013 година. В момента Фалкао заедно с Лионел Меси и Кристиано Роналдо оглавява голмайсторската таблица в Примера дивисион с 8 попадения и благодарение на това „дюшекчиите" са на върха в класирането заедно с Барселона.

Но според специалистите, столичани едва ли успеят да задържат 26-годишният колумбиец, особено в светлината на това, че задълженията на клуба само към хазната са в размер на 115 милиона евро.

Ако не през януари, то през следващото лято Фалкао ще напусне „Висенте Калдерон", твърдят местните специалисти.

„60 милиона за Фалкао могат незабавно да решат нашите икономически проблеми. Но до края на сезона Фалкао ще бъде с нас", заяви генералният директор на Атлетико Мигел Мартин.

Предположенията са, че през следващото лято борба за Фалко ще поведат Реал Мадрид, ПСЖ и Манчестър Сити. Но с най-големи шансове за успех е лондонския Челси, който е предпочитан вариант за Фалкао - в спортен и икономически план.

 

  Сподели
86