ФА обвини Коул и помилва Ван Перси


Н. Гавазов

ФА обвини Коул и помилва Ван Перси

Футболната асоциация на Англия (ФА) повдигна обвинения срещу защитника на Челси Ашли Коул за неговото оскърбително изявление в Twitter. Също така стана ясно, че нападателят на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси няма да бъде наказан за умишленият си удар с лакът срещу Йохан Кабай.

Постъпката на Коул, който нарече ФА „сбирщина от идиоти" е определена като „неправомерна и уронваща репутацията на играта" Ашли има срок до четвъртък, 11 октомври да отговори на тези обвинения.

Според Sky Sports, ако ФА в края на краищата признае Коул за виновен, то футболистът е заплашен от сериозна парична санкция и ще пропусне срещата на националния отбор на Англия против Сан Марино в рамките на квалификационния турнир за Мондиал 2014.

Стана известно също така, че ФА няма да повдига обвинение срещу Ван Перси, който вчера удари с лакът полузащитника на Нюкасъл Йохан Кабай. Главният съдия Хауърд Уеб призна, че по време на мача е пропуснал този епизод, но изучавайки видеоповторението, реферът е преценил, че нарушението не заслужава червен картон.

За разлика от Коул, Ван Перси беше заплашен с дисквалификация от три мача.

 

  Сподели
174