Засилиха Крис Фой в Лига 2


Н. Гавазов

Засилиха Крис Фой в Лига 2

Реферът Крис Фой, който след срещата от шестия кръг на Висшата лига на Англия между Юнайтед и Тотнъм беше подложен на критика от страна на Сър Алекс, през уикенда ще обслужва мачът от Лига 2 Акрингтън - Рочдейл. Както е известно, след първото в историята на Висшата лига домакинско поражение от Тотнъм наставникът на „червените дяволи" подложи на жестока критика 49-годишният Фой заради неотсъдени дузпи и малкото допълнително време.

Снощи станаха ясни съдийските наряди на Острова и от списъка се разбра, че Фой е отправен да обслужва мача от четвъртия по значимост шампионат в Англия. Прес-секретарят на организацията Professional Match Game Officials, която отговаря за назначаването на съдиите обаче опроверга предположенията, че Фой е наказан.

„През този сезон в шест кръга той обслужваше пет мача, но нашата група рефери работи не само във Висшата лига, но и с Футболната лига. Например, преди седмица среща от Футболната Лига беше обслужена от Хауърд Уеб - на всички рефери предстои това. Имаме 16 човека , които са готови за работа всяка седмица, а мачовете са само 10, тъй че шест остават без среща във Висшата лига. Това не е наказание. След няколко седмици Крис ще се върне в Премиършип", заяви Фил Дорвард.

 

  Сподели
102