Челси взе дербито на Лондон (видео)


В. Мухарски

Челси взе дербито на Лондон (видео)

Челси победи като гост Арсенал с 2:1 в дербито на кръга във Висшата лига пред над 60 000 зрители на "Емирейтс". Двата тима изиграха един доста интересен мач и предложиха доста емоции на зрителите. В 20-ата минута Фернандо Торес откри резултата. Испанецът се пребори за топката и успя да я засече след центриране от пряк свободен удар на Хуан Мата и по този начин даде аванс на "сините".

Малко по-късно Ел Ниньо пропусна отлична възможност да удвои резултата. Последва удар с глава на Жервиньо, който не попадна в целта. Все пак котдивоарецът успя да изравни, като това стана две минути преди края на първата част. Той бе добре намерен от Алекс Окслейд-Чембърлейн в наказателното поле, обърна се и простреля Чех за 1:1.

В 53-ата минута Челси отново излезе напред в резултата. Лоран Косиелни, който сбърка и при първия гол на "сините", засече топката в собствената си врата след центриране на Мата от пряк свободен удар и даде нов аванс на "сините". До края на мача удари на Лукас Подолски и Жиру бяха спасени от Чех, а Косиелни нацели напречната греда. По този начин играчите на Челси се поздравиха с успеха.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
174