Арсенал с два пъти по-голяма печалба от миналата година


Н. Гавазов

Арсенал с два пъти по-голяма печалба от миналата година

Главният изпълнителен директор на Арсенал Иван Газидис заяви, че финансовите резултати на клуба показват, че Арсенал „може и ще гради свой път към успеха". Днес ръководителят представи финансовия отчет за сезон 2011/12, от който става ясно, че печалбата на клуба преди плащането на данъците е в размер на 36.6 милиона паунда.

В сравнение със сезон 2010/11, печалбата на лондончани се е увеличила с 21.8 милиона паунда, което е повече от два пъти за същия период през миналата година.

В същото време Арсенал не успя да избяга от неизбежното увеличаване на заплатите от 124 милиона през 2011 година до 143 милиона паунда, което представлява 60.9 % от общите футболни приходи.

Общият оборот на холдинга-майка е 243 милиона паунда, а паричните средства и банкови баланси - 153.6 милиона паунда. Печалбата пък от трансфери за миналия сезон е 26 милиона паунда.

„Клубове, фенове и други заинтересовани лица настояват за по-рационален финансов подход и това засилва убеждението ни, че нашият клуб се движи в правилната посока. Ние е класирахме за 15-ти път за Шампионската лига, а извън терена имаме бизнес стратегия и инфраструктура, която ни помага за растежа на приходите. Ние можем и ще градим нашия собствен пък към успеха", заяви Газидис.

 

  Сподели
178