Наказаха Джон Тери с четири мача и солена глоба


Н. Гавазов

Наказаха Джон Тери с четири мача и солена глоба

Джон Тери е наказан с дисквалификация за четири мача и глоба от 220 000 паунда за използване на обидни думи по отношение на защитника на Куинс Парк Рейнджърс Антон Фърдинанд, реши независимият регулаторен орган към Футболната асоциация на Англия (ФА), а информацията беше съобщена от ФА.

Капитанът на Челси отрече обвинението, но комисията постанови, че той е виновен за неправомерно поведение по време на загубата на Челси в мач от Висшата лига срещу Куинс Парк Рейнджърс на 23 октомври миналата година.

31-годишният футболист, който в неделя обяви оттеглянето си от международния футбол, може да подаде жалба срещу решението на комисията.

Представители на Тери, Elite управление, се казва в изявление, разпространено от негово име:

"Г-н Тери е разочарован, че регулаторната комисия на ФА е достигнала до различен извод от ясно изразената оправдателна присъда на съда. Той е поискал подробни писмени мотиви на решението и ще ги разгледа внимателно, преди да реши дали да подаде жалба", заяви представител на Тери, а изявлението беше разпространено до всички медии.

„Независимият регулаторен орган днес реши, че нарушението на Джон Тери е доказано и наказва футболиста със спиране от игра за период от четири мача и глоба от £ 220 000, в очакване на обжалване. Глобата е резултат от дългогодишно разследване на ФА по този въпрос.

Решението на независимата регулаторна комисия е както следва:

1. Г-н Тери да бъде отстранен от футболния клуб до момента, в който Челси не изиграе четири мача.
2. Наказва се Тери с глоба от £ 220 000.


Независимата регулаторна комисия своевременно ще предостави писмени мотиви за своето решение. Г-н Тери има право да обжалва решението на независимия регулаторен орган пред Апелативния съвет. Жалбата трябва да бъде подадена в 14-дневен срок от получаване на писмените мотиви за решението.

Наказанието влиза в сила едва след получаване на резултатите от евентуално обжалване или изтичане срокът за обжалване или ако г-н Тери реши да не обжалва. Причината за това е да се гарантира, че наказанието няма да влезе в сила преди евентуално му обжалване, така че г-н Тери да получи правото за ефективно обжалване", се казва в решението на Комисията.

 

  Сподели
141