Уолкът: Ще се разстроя, ако напусна Арсенал


Н. Гавазов

Уолкът: Ще се разстроя, ако напусна Арсенал

Крилото на Арсенал Тео Уолкът изрази надежда, че ще успее да съгласува условията на новия си договор, а също така, че мечтае да се превърне в легенда за лондонският клуб „както Тиери Анри". Действащият контракт на 23-годишния футболист на националния отбор на Англия изтича в кря на сегашния сезон. От новата сделка със заплата от 75 000 паунда на седмица Тео се отказа, искайки не по-малко от 100 000 на всеки седем дни.

Неотдавна дори Венгер призна, че има на разположение два месеца за да убеди Уолкът да подпише, противен случай ще му се наложи да продаде играча. Самият футболист не губи надежда, че ще успее да се договори с ръководството на Арсенал.

„Това е бавен процес. Съгласуването на моя последен договор се забави с шест месеца. Надявам се, че ще успеем да се договорим. Никога не съм казвал, че искам да си тръгна - винаги съм казвал, че искам да остана в клуба. Надявам се да стана легенда на Арсенал. Тиери дойде в клуба когато беше на 22 години и аз също желая да се превърна в такъв легендарен футболист. Мечтая като него да играя в нападение и това е важен фактор за мен. Налага ми се да играя на десния фланг, въпреки че имам шансове в нападение и с времето се надявам те да станат повече", заяви Уолкът в интервю за ESPN.

„Всички тези спекулации около моето бъдеще не ме притесняват. Това не съм аз. Не съм този човек, който може да се полакоми след парите. Всички свои решения приемам изключително от гледна точка на футбола. Надявам се, че ще успеем да се договорим Сега очаквам клуба отново да възобнови преговорите с мен", каза още Тео.

„Това са едни от нещата, които се случват във футбола. Ако решат да ме продадат, аз ще бъда разстроен. Но както казах, надявам се, че ще постигнем съгласие", завършва Уолкът.

 

  Сподели
121