Фърги: Трябва да сме концентрирани в неделя


И. Ангелов

Фърги: Трябва да сме концентрирани в неделя

Босът на Манчестър Юнайтед си припомни когато е бил в ситуацията на Ливърпул в момента, когато в деня на дербито през 2008-ма се честваше 50-годишнината от трагедията в Мюнхен. Тогава Юнайтед загуби мачът си с 2:1, а Сър Алекс заяви, че всичко е било заради емоцията. Сега след като се разкри всичко по случая с 96-те загинали на Хилсбъро, според легендата Ливърпул е в тази ситуация.

Когато бе запитан дали всичко случило се напоследък ще повлияе на играчите, той каза: "Това е възможно. Няма да отричам. Човешката натура е такава."

"Например, когато играхме с Манчестър Сити на 50-годишнината от трагедията в Мюнхен, настроението бе понижено преди срещата. Аз го почувствах също. Просто нямаше как да се представим на ниво и съм доволен, че преминахме през такъв емоционален ден. Това може да е случая в неделя."

"Но не мисля, че трябва да задълбаваме тук. Нека играчите да се справят с това сами. Има достатъчно напрежение над тях в момента и без това. Ливърпул се готви, ние също, нека да играем!"

"Това е важен мач за двата клуба и дано се концентрираме само над футболния мач. Надяваме се да покажем най-доброто си представяне."

  Сподели
79