Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (13.09 - 17.09)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (13.09 - 17.09)

Топ 5 на първенствата в Европа се завърнаха с гръм и трясък след международната пауза и любителите на футбола стана свидетели на поредните зашеметяващи срещи, в които Реал Мадрид получи силен шамар на „Рамон Санчес Писхуан", а Юнайтед пък прегази за едно полувреме Уигън, макар че тази победа няма как да върне титлата на „червените дяволи" от миналия сезон. Бербатов доказа класата си срещу коравите „дроздове", а Йоветич продължава да бъде основното оръжие на Фиорентина.

Представяме ви: Dream Team за периода (13.09 - 17.09). Тактическа постройка 4-3-3.


ВРАТАР

Андрес Палоп (Севиля)

Ветеранът извърши някои достойни спасявания на удари на Кристиано Роналдо през първото полувреме и на практика направи разликата между Севиля и Реал Мадрид до почивката. През второто полувреме стражът на домакините показа още по-голяма непоколебимост, умело ръководеше защитата пред себе си и отново се намеси блестящо при два от ударите на Модрич.

Подгласници: Адлер (Хамбургер)


ЗАЩИТА

Адриано (Барселона)

По-голямата част от специалистите са раздвоени в мнението си относно това кой да бъде играч на мача между Хетафе и Барселона - Фабрегас или Адриано. Нашият избор обаче падна върху защитника, който освен, че си изпълни блестящо задълженията в отбрана, но също така се включваше постоянно в атаките на своите, придавайки широчина на нападението, а и острота. Голът му дойде в чудесен момент - в края на полувремето и след това попадение столичани рухнаха.

Ръсел Мартин (Норич)

Вероятно някои ще се учуди на нашия избор, но ако трябва да бъде справедливи, Мартин се справи блестящо със задълженията си в защита и напълно неутрализира Тейлър, а след неговата смяна и Жарвис. Освен това, след почивката 26-годишният футболист започна да се включва активно в атаките на своите, които протичаха изцяло по десния фланг и на фона безпомощността на нападателите, Мартин заедно със Снодграс се оказа най-опасния футболист за „чуковете". А „канарчетата" можеха и да загубят мача, ако... нашият герой не беше изчистил топката от голлинията.


Душан Баста (Удинезе)

Сърбинът нямаше нужда от много време за да вкара гол при гостуването на Сиена, а две минути по-късно сам изработи положението за второто попадение и асистира на Ди Натале за 2:0 за фриулци. Десният бек постоянно тичаше по фланга и постоянно създаваше проблеми на отбраната на Сиена. Специално заради този мач сръбският национал изглеждаше най-заплашителния бранител от всички свои колеги в топ 5 на първенствата на Европа.


Александър Бютнер (Манчестър Юнайтед)

23-годишният краен защитник на Юнайтед дойде от Витес през лятото, но още в първия си мач за „червените дяволи" показа, че е готов за предизвикателството на Висшата лига и впечатли с представянето си. Освен това, в средата на второто полувреме на мача с Уигън Бютнер тръгна към наказателното поле, надигра Бойс, Макарти и Рамис... в трудна ситуация попадна Александър, но все пак топката влезе в мрежата.

Подгласници: Бейнс (Евертън), Гибс (Арсенал), Вагнер (Волфсбург), Иниго Мартинес (Реал Сосиедад), Стив Фон Берген (Палермо), Марсело (Реал Мадрид).

 

ПОЛУЗАЩИТА

Хесус Навас (Севиля)

Който е гледал мача между Севиля и Реал Мадрид ще разбере за какво говорим. Испанският национал постоянно беше трън в очите на столичните футболисти, които излязоха със самочувствие на „Писхуан", а си тръгнаха попарени. Навас освен, че през целият мач водеше истинска битка с Марсело, той беше и моторът в отбора на домакините, а усилията му дадоха нужния резултат: Севиля победи с 1:0 именития си съперник и го остави на осем точки от Барселона.

Хeрнанес (Лацио)

Бразилският магьосник показа невероятна производителност, разтърсвайки постоянно отбраната на Киево и създавайки хаос сред „летящите магарета" Двата му гола бяха плод на солови акции, с което полузащитникът доказа за пореден път класата си.

Пол Скоулс (Манчестър Юнайтед)

В своя 700 мач за Манчестър Юнайтед, Скоулс ще бъде запомнен с действията си в дълбочина от предната линия на атаката, а също така и със създаването на огромно количество комбинации за своя отбор. Ветеранът дори вкара гол, а специалистите бяха единодушни, че нашият герой е направил разликата в мача.

Подгласници: Качаниклич (Фулъм), Пиенаар (Евертън), Артета (Арсенал), Мюлер (Байерн Мюнхен), Кроос (Байерн Мюнхен), Камачо (Малага).

 

НАПАДЕНИЕ

Демба Ба (Нюкасъл

През новият сезон номер „19" на „джордитата" има вече на сметката си четири гола. 190-сантиметровия нападател влезе на терена при резултат 0:1 и успя да оформи дубъл. Няма да анализираме попаденията му, с които спаси отбора си от загуба. Само ще кажем, че Демба блестящо използва своите природни качества и съвсем закономерно беше определен за играч на мача.


Димитър Бербатов (Фулъм)

Смяната на обстановката се оказа полезна за Бербатов. В двубоя срещу УБА българинът се отчете с два гола и явно е решен да продължава в този дух, защото след мача заяви, че е готов да се отплати за доверието на Йол към него. Остава само да стискаме палци за Митко и да му пожелаем голмайсторският приз във Висшата лига.

Жервиньо (Арсенал)

Специално за този кръг от Арсенал можехме да поставим и други играчи в символичния ни отбор, но ние решихме да заложим на национала на Кот д'Ивоар, който оформи дубъл в мача със Саутхемптън. Жервиньо действаше не само резултатно, но и много опасно, „кръжейки" постоянно около наказателното поле на „светците", създавайки постоянно бъркотия сред противника.

Подгласници: Фабрегас (Барселона), Йоветич (Фиорентина), Ройс (Борусия Дортмунд), Пандев (Наполи).

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Сър Алекс Фъргюсън (Манчестър Юнайтед)

В своя 500-н домакински мач като мениджър на Манчестър Юнайтед, Сър Алекс показа света на Александър Бютнер и Ник Пауел. Изящната ротация в състава му помогна да запази силите на своите възпитаници преди мача в Шампионска лига с турския Галатасарай. А новите попълнения изплатиха с лихвите появата си на терена. Кой казва, че Сър Алекс не е гении?

 

  Сподели
186