Венгер: Болно е да гледаш Ван Перси с фланелката на друг отбор


Н. Гавазов

Венгер: Болно е да гледаш Ван Перси с фланелката на друг отбор

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази съжаление по повод раздялата с нападателя Робин ван Перси, който през този сезон играе за Манчестър Юнайтед. Както е известно, холандецът отказа да продължи договора си с „артилеристите" и през лятото премина в тима воден от Сър Алекс.

„Ван Перси е футболист, който вие въобще може да не срещнете в своя живот. Той е изключение в истинския смисъл на думата. Има всичко, за което един треньор може да мечтае: умен е, силен, грамотно се пласира и притежава инстинкт на убиец. Робин е концентриран през всичките 90 минути", написа Венгер в своята колонка в Eurosport.

„Той много харесва футбола и гледайки мачове у дома си постоянно ги анализира. Говорим за чудесно съчетание на амбиция, талант и класа в един играч. И много късмет. Робин проведе осем сезона в Арсенал и никога не изостана от развитието си. Ние дори не си представяхме, че ще стане такъв футболист и ще стигне дотук. Болно е когато се намира в разцвета на силите си да го видиш с фланелката на друг клуб", продължава френският специалист.

„Леко се работи с него, защото е истински професионалист. Всяка нощ той е у дома си и не излиза никъде. Ако му позвъните в 10 вечерта, той ще изключи телефона, защото или гледа мач или се готви за мач. Наистина е леко да се работи с него", споделя наставника на Арсенал.

„Бих предпочел да отиде в друга страна. Искам да избегна няколкото срещи с него през сезона, но това е също така и предизвикателство за нас - да докажем, че може да съществуваме и след подобен трансфер и да играем добре при всякакви условия", завършва Венгер.

 

  Сподели
81