Уолкът отива при резервите, ако не подпише нов договор


Н. Гавазов

Уолкът отива при резервите, ако не подпише нов договор

Мениджърът на Арсенал Асрен Венгер заяви, че отказът на крилото Тео Уолкът от нов договор ще го лиши от игрова практика. Както е известно, 23-годишният англичанин отклони предложението на своя клуб за подписване на нов дългосрочен договор със седмична заплата от 75 00 паунда. В същото време сегашният контракт на Тео изтича в края на сегашни сезон и той може да напусне „Емирейтс Стейдиъм" със статут на свободен агент.

Според информации на британската преса, Уолкът настоява за възнаграждение в размер на най-малко 100 000 паунда на седмица, което всъщност е причината страните да не успеят да достигнат до компромис.

Цялата тази история обаче може да направи от играча дълбока резерва, ако той не бъде продаден през зимния трансферен прозорец.

„Тази ситуация може да окаже влияние на неговата игрова практика. Не към момента, защото аз все още се надявам да продължим сътрудничеството си с него и към момента неговият отказ не влияе на това. Но с течение на времето това ще се промени. Ако към април не успеем да се договорим с Тео, няма как да го пускам в игра", заяви Венгер за The Guardian.

 

  Сподели
108