Сър Алекс: Имаме шанс за победа в Шампионска лига


Н. Гавазов

Сър Алекс: Имаме шанс за победа в Шампионска лига

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че неговият отбор има амбицията да се представи по-достойно в Шампионската лига, отколкото през миналия сезон. Както е известно, „червените дяволи" изненадващо отпаднаха още в групите на най-престижния европейски клубен турнир, въпреки че имаха за съперници сравнително леки отбори.

„Винаги сме имали добри шансове за победа в Шампионска лига. Ние загубихме два финала срещу Барселона и спечелихме два трофея за последните десет години, но искаме да подобрим този показател. Това, че ще се представим по-добре от миналата година изобщо не подлежи на обсъждане", заяви Сър Алекс за официалния сайт на Юнайтед.

„Атмосферата и харизмата на турнира са невероятни. И разбира се, победата в него ще повиши статуса в Европа, както например при Реал Мадрид или Милан. Искаме да сме сред най-добрите по количество победи в Шампионска лига", каза още шотландският специалист.

„В турнира добре се представят и отбори, които не са толкова известни и силни. Например АПОЕЛ или Базел през миналия сезон. Или когато Монако игра финал с Порто. Всички очакват, че победител ще бъде голям отбор. И от моя гледна точка, едва ли турнира страда от това нещо. Но кой можеше да предполага, че през миналия сезон Шампионска лига можеше да бъде спечелена от Челси?", сподели Сър Алекс.

„Групата на Манчестър Сити е много трудна. Не искам да кажа, че те няма да излязат от нея. Но двата отбора, които се класират за четвъртфиналите напълно ще заслужават това. Относно нас, ние на първо време трябва да помислим как да излезем от групата. Ако не успеем да го направим ще ни засипя от критики и то съвсем справедливо. Но вече имаме горчивия опит и не планираме този път да напуснем Шампионска лига толкова рано", завършва наставникът на Юнайтед.

 

  Сподели
187