Вилаш-Боаш потвърди, че Фридъл ще бъде титуляр срещу Рединг


А. Павлов

Вилаш-Боаш потвърди, че Фридъл ще бъде титуляр срещу Рединг

Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш потвърди, че Брад Фридъл ще бъде титуляр за "шпорите" в неделния шампионатен мач с Рединг. Въпреки това португалецът изтъкна, че няма разногласия с новото попълнение Уго Лорис. Както знаем, Тотнъм привлече Лорис от Лион преди затварянето на летния трансферен прозорец и мнозина очакваха френският национал незабавно да замени Фридъл на вратата на лондончани.

Впечатляващото представяне на американеца в мача с Норич накара обаче Вилаш-Боаш да каже, че 41-годишният Фридъл остава неговият номер едно, като този коментар разочарова селекционера на Франция Дидие Дешан.

Самият Лорис също призна, че не е било хубаво да чуе думите на португалския мениджър. Все пак Андре Вилаш-Боаш е провел разговор с 25-годишния капитан на френския национален отбор и мениджърът поясни защо ще заложи на Брад Фридъл за двубоя с Рединг, който е четвъртият мач за Тотнъм в настоящото издание на Висшата лига.

"Имахме разговор с Уго. Ние сме крайно щастливи, че той е част от нашия състав. Не се съмняваме в таланта му и в бъдещето му в клуба, но за срещата с "кралските поданици" взехме решение да продължим да разчитаме на Брад", каза 34-годишният Вилаш-Боаш.

"В момента чувстваме, че Фридъл изглежда постоянен в своите изяви и заслужава да играе, като имаме предвид представянето му в срещите с Норич и Уест Бромич, което беше крайно положително", заяви още бившият наставник на Академика, Порто и Челси.

"Лорис просто трябва да бъде търпелив и, разбира се, той ще бъде такъв. Уго е наясно, че се бори за мястото си в титулярния състав. Той ми каза, че е тук именно за да се бори и за да докаже, че е най-добрият. Когато чуеш това от играч, знаеш, че той ще бъде мотивиран да спечели тази позиция, така че няма разногласия относно каквото и да е", завърши Андре Вилаш-Боаш.

  Сподели
123