Челси и КПР ще изпълнят церемонията по ръкостискане


Н. Гавазов

Челси и КПР ще изпълнят церемонията по ръкостискане

Висшата лига на Англия обяви официално, че церемонията по ръкостискането преди съботната среща между Куинс Парк Рейнджърс и Челси ще се състои. Както е известно, причина за евентуалното отменяне на традицията, предшестваща всеки един футболен мач стана нашумелият конфликт между защитниците на двата тима Антон Фърдинанд и Джон Тери.

През юли Тери спечели делото по обвинения в расистки обиди по адрес на Фърдинанд по време на срещата между тимовете през миналия октомври. Снощи се появи информация, че двата клуба смятат да отменят церемонията за да не се нажежава обстановката, още повече, че се получиха информации, че играчите на КПР няма да подадат ръка и на Ашли Коул, който защити в съда своя съотборник.

Първите индикации за разведряване на обстановката дойдоха в ранния следобед, когато наставникът на „аристократите" Роберто Ди Матео призна, че неговите футболисти нямат нищо против да подадат ръка на своите съперници.

„Ние уважаваме правилата и протокола на Висшата лига, а също така искаме да поддържаме позитивни стандарти за милионите зрители по целия свят. Футболистите ми са готови за ръкостискането", заяви Ди Матео на днешната си пресконференция.

По-късно мениджърът на КПР Марк Хюз потвърди информацията, че традиционната церемония ще се състои.

„Между Висшата лига, Куинс Парк рейнджърс и Челси се състоя диалог по повод утрешния мач. Всяка от страните разбра и призна, че церемонията по ръкостискането трябва да се проведе", съобщи Хюз.

 

  Сподели
172