Гигс иска още един път шампионската корона


Н. Гавазов

Гигс иска още един път шампионската корона

Уелският ветеран на Манчестър Юнайтед Райън Гигс иска още един път да сложи шампионската корона на главата си. Както е известно, „червените дяволи" загубиха титлата от Манчестър Сити буквално в последната минута на миналия сезон след като през цялата си кампания отборът на Сър Алекс страдаше заради контузии на много ключови играчи, а също така заради лошата форма на някои от футболистите.

След като загуби първия си мач от новия сезон срещу Евертън, отборът от „Олд Трафорд" беше на път да претърпи още едно поражение от Саутхемптън преди международната пауза, но благодарение на своя дух и най-вече на попаденията на Ван Перси, рекордьорът по титли във Висшата лига удържа победа с 3:2 над дебютанта в елита.

Това е резултат, който може да даде тласък за едно добро представяне на Юнайтед и Гигс е нетърпелив „червените дяволи" да намерят добрата си форма и да спечелят титлата.

„Момчетата нямат право да покажат част от футбола, който демонстрирахме през миналата година. Тогава претърпяхме неуспех и това беше труден сезон, но сега трябва да се върнем към добрата си игра и точно това смятаме да направим. Ще бъде трудно, защото има много качествени отбори , но ние искаме да го направим", заяви Гигс в интервю за Key 103.

Наличието на новите попълнения Ван Перси и Шинджи кагава несъмнено ще помогнат за постигане целите на Юнайтед, но след изпълнение на своите задължения към националните си отбори двамата, заедно с Патрис Евра са под съмнение за утрешния мач с Уигън. Като добавим и контузията на Уейн Рууни, „червените дяволи" могат да се окажат в беда.

„Надавам се, че те ще се възстановят и ще помогнат за двубоя утре", каза още уелсецът.

 

  Сподели
91