Фридъл: Лорис не ми е враг, а партньор


Н. Гавазов

Фридъл: Лорис не ми е враг, а партньор

Вратарят на Тотнъм Брад Фридъл сподели мнението си за ситуацията с Уго Лорис, който изказа недоволството си от липсата на игрово време в новия си клуб. Както е известно, французинът пристигна на „Уайт Харт Лейн" през лятото, но добрите изяви на Фридъл накараха Вилаш-Боаш да заяви, че ще продължава да залага в титулярния състав на американеца.

„Много е хубаво, че се създаде конкуренция сред вратарите. Аз съм на 41 години и когато подписвах договор с Тотнъм, мен ме разглеждаха като временен вариант, защото клуба търсеше страж, който задълго да се закрепи на тази позиция. Карло Кудичини е на 39 години, Еурелио е на 31, Тотнъм действително има нужда от постоянен вратар", заяви Фридъл за Sky Sports.

„Уверен съм, че Лорис ще стане водещ вратар. Но във Висшата лига не е лесно да се играе, трябва да свикнеш с този турнир. Лорис е вратар на националния отбор на Франция и е естествено, че иска да играе. Може да се каже, че ние имаме партньорско сътрудничество. Запомнете - Уго ми е партньор, а не враг. Разбира се, аз също искам да играя. Но ако не получавам тази възможност, за нищо на света няма да си отпускам езика и да губя достойнството си, упреквайки мениджъра", каза още 41-годишният вратар.

 

  Сподели
88