Бенитес: Изненадан съм, че Ливърпул не ми предложи работа


Н. Гавазов

Бенитес: Изненадан съм, че Ливърпул не ми предложи работа

Бившият мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес е изненадан, че не е получил предложение да се завърне на „Анфийлд". Както е известно, испанският специалист напусна клуба през лятото на 2010 година и до този момент „червените" не успяват да достигнат нивото, на което се намираха при Бенитес. След него тимът беше поет от Рой Ходжсън и Кени Далглиш, но и двамата безславно си тръгнаха от „Анфийлд".

В момента начело на отбора е Брендън Роджърс, но и при него резултатите не са добри - Ливърпул записа най-лошия си старт от 1962/63 насам и резултатът е, че отбора се намира в зоната на изпадащите.

През лятото 53-годишният Бенитес е очаквал представители на Ливърпул да се свържат с него и да обсъдят евентуалното му завръщане. Рафаел е изненадан, че това не се е случило, а клуба е решил да се довери на младия Роджърс.

„Много е странно, че никой не ми предложи да се върна. Аз и моите помощници познаваме клуба, академията и имаме голям опит. Да, запалянковците са позитивно настроени към евентуалното ли завръщане", заяви Бенитес за Irish Independent.

"Заедно проведохме по най-добрия начин много важни мачове и на всички се струваше, че това е норма. Хората син спомнят миналото, но преди няколко години Ливърпул беше най-добрия отбор в Европа", допълва испанеца.

 

  Сподели
133