Нани саботирал преговорите със Зенит


Н. Гавазов

Нани саботирал преговорите със Зенит

Изданието Sunday Mirror публикува някои подробности от проваления трансфер на крилото на Манчестър Юнайтед Нани в Зенит. Според информацията, играчът от самото начало не е имал намерение да се премества в Санкт-Петербург, а сега заплашва своя клуб, че ще го напусне като свободен агент, ако не получи устройващ го контракт.

Както е известно, Юнайтед се съгласи да пусне Нани в Зенит за 25 милиона паунда, шампионът на Русия не успя да се договори със самия играч. Изданието твърди, че 25-годишният португалец буквално е саботирал преговорите със Зенит, настоявайки за заплата от 200 000 паунда на седмица, а след това просто изключвайки телефона си.

Нани предпочита да остане на „Олд Трафорд", но Юнайтед не е готов да му осигури исканите по новия контракт 130 000 паунда. Сър Алекс смята, че финансовите претенции на португалеца са неразумни, особено като се има предвид, че в отбора са играчи като Ашли Йънг, Антонио Валоенсия, Шинджи Кагава, Дани Уелбек, Уейн Рууни и Робин ва Перси, всеки от които е способен да играе на фланга на атаката.

„Няма нищо случайно в това, че Нани се отказа да води преговори със Зенит. Най-напред той накара агента си да поиска от Петербург някакви глупави пари. Очакванията му бяха, че преговорите ще приключат, но Зенит не се отказа и се опита да продължи диалога. В края на краищата Нани изключи мобилния си телефон и каза на хората, че се е намирал в недостъпно за телефон място. Той не иска да си тръгва. Ще изпълни договора си, дори Юнайтед да не му повиши заплатата", цитира Mirrror свой източник.

 

  Сподели
93