Рууни: Молбата ми за трансфер беше огромна грешка


Н. Гавазов

Рууни: Молбата ми за трансфер беше огромна грешка

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни призна, че подаването на молба за трансфер преди две години е най-голямата му грешка в кариерата. Както е известно, през септември 2010 година английският национал излезе с изявление, в което постави под съмнение способността на „червените дяволи" да привличат най-добрите футболисти и заяви, че иска да напусне отбора, защото той не отговаря на амбициите му.

Това признание предизвика голям резонанс във футболния свят, а пресата започна да свързва Уейн с евентуални трансфери в други отбори, включително и в градския съперник Манчестър Сити. По-късно нападателят подписа нов петгодишен договор, с почти двойно по-голяма заплата, но горчивината в една част от феновете продължава да преобладава по отношение поведението на Рууни.

„В този период контузия на глезена ме остави извън терена за дълъг период от време. Бях разстроен от себе си, от своята игра, от травмата и от всичко, което е заобикаляше. Така и не успявах да набера нужната кондиция и това ме изнервяше. Точно тогава извърших своята, извинете ме, най-голяма грешка във футболната си кариера", пише Рууни в своята автобиографична книга.

„През октомври направих изявление, в което публично поставих под съмнение своето бъдеще на „Олд Трафорд", Тогава на мен ми се струваше, че ще ми е по-добре на някое друго място", спомня си още нападателя.

Уейн допълва, че на неговото решение да остане в Юнайтед е повлиял наставника на тима Сър Алекс.

„Мениджърът ми каза: „Понякога гледаш полето и виждаш една крава. Ти започваш да си мислиш, че тя е по-добре от тази, която пасе на собственото ти пасбище. Но действително ли е така? Босът се оказа прав. Харесва ми, че аз и Юнайтед мислим за едно и също. Трофеи, слава и да останем на върха колкото е възможно по-дълго", подчертава Рууни.

 

  Сподели
120