Хил-Ууд: Не искам да докараме Арсенал до банкрут


Н. Гавазов

Хил-Ууд: Не искам да докараме Арсенал до банкрут

Президентът на Арсенал Питър Хил-Ууд заяви, че неговият клуб не може да си съперничи с Манчестър Сити и Челси на трансферния пазар, а също така призна, че продължаващата серия без трофеи изобщо не тревожи ръководството на „артилеристите". Според думите на Хил-Уууд, мениджърът Арсен Венгер изобщо не е лишен от трансферен бюджет, но в същото време Арсенал не е в състояние да харчи за един играч 50 милиона паунда.

„Не можем да хвърлим 50 милиона за един играч. На определено ниво не е по силите ни да бъдем конкурентни. Не мисля, че Крьонке ще инвестира суми в такъв размер, каквито влагат Абрамович и Шейх Мансур в Челси и Манчестър Сити. Той (Б.ред. Крьонке) не смята, че клуба трябва да работи по този начин", заяви Хил-Ууд за Evening Standard.

„За щастие, Арсен го разбира това. Той има научна степен от университета в Страсбург в областта на икономиката и определено не е глупак. Знае добре как трябва да се работи в клуба. Това може да разстройва много хора, но клуба трябва да е устойчив към самостоятелно съществуване. Ние не искаме да рискуваме с банкрут както един-два добре известни клуба", каза още президентът на Арсенал.

През миналия сезон Венгер беше подложен на унищожителни критики от страна на запалянковците и бурното възмущение от френския специалист никога не е било толкова голямо за всичките 16 години работа на наставника на „артилеристите".

„Това, което крещяха запалянковците, не ме впечатли. Противно ми беше да слушам, защото за всичкото това време Венгер беше великолепен. Той просто е великолепен", завършва Питър-Ууд.

 

  Сподели
215