Диаби: Аз не съм като Алекс Сонг


А. Павлов

Диаби: Аз не съм като Алекс Сонг

Полузащитникът на Арсенал Абу Диаби не иска да бъде определян за заместник на Алекс Сонг. Вместо това французинът смята, че неговата игра има повече общи черти с тази на Яя Туре от Манчестър Сити.

Диаби бе титуляр и в трите двубоя на "топчиите" досега през кампанията във Висшата лига, след като през последната година халфът бе измъчван от различни контузии.

26-годишният играч се представи великолепно при вчерашната шампионатна победа на Арсенал над Ливърпул с 2:0, контролирайки халфовата линия на лондончани заедно с Микел Артета. Неслучайно французинът бе избран за Играч на мача.

Така Диаби бе означен като идеалния заместник на Алекс Сонг, който през през миналия месец бе продаден на Барселона. Бившият футболист на Оксер обаче изтъкна, че асът на Сити Яя Туре прилича повече на него.

"В нашите отбори Яя Туре и аз изпълняваме много сходни роли. Аз не съм като Алекс Сонг. Разполагаме с много играчи, които могат да заемат неговото място, като например Франсис Коклен или Микел Артета, който обича да играе по-назад. Аз искам да се включвам в предни позиции - това съм аз. Също така имам задължения към играта в отбрана, затова трябва да действам добре във фаза защита, и веднага щом вземем топката, да тръгна напред", коментира 26-годишният полузащитник.

Припомняме, че Диаби бе привлечен в Арсенал от Оксер за два милиона паунда през 2006 година, но снажният футболист все още не е разгърнал възможностите си на "Емиратс Стейдиъм" заради проблеми с травми.

Контузии в глезена, прасеца и бедрото оставиха Диаби за дълго време в лазарета и през миналата кампания халфът се появи едва четири пъти като резерва в Премиършип.

Въпреки това лоялността на Арсен Венгер така и не избледня и сега националът на Франция, който бе извикан отново за световните квалификации на "петлите", е решен да изплати доверието, показано от мениджъра на Арсенал.

"Трябва да благодаря на мениджъра, защото имах огромна подкрепа, и като играч е наистина важно да имаш тази подкрепа", сподели Абу Диаби.

"Помощта от страна на моите съотборници също бе от голямо значение. Трябва да кажа, че докато бях контузен, моите съиграчи ми помогнаха много. Искам да се наслаждавам, защото обичам футбола и защото искам да се отплатя на клуба, мениджъра и своите съотборници", допълни френският национал.

"Мислено времето, в което страдах от травми, бе трудно, но аз обичам футбола. Той е моята страст, затова няма значение какво се случи. Трябва да гледам напред и това е нещото, което направих в онази ситуация", завърши Диаби.

  Сподели
87