Сър Алекс: Ван Перси, Рууни и Уелбек могат да играят заедно


Н. Гавазов

Сър Алекс: Ван Перси, Рууни и Уелбек могат да играят заедно

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че е готов едновременно да постави в стартовия състав Робин ван Перси, Уейн Рууни и Дани Уелбек. Както е известно, в миналия кръг против Фулъм шотландеца остави Уейн и Дани на резервната скамейка, което позволи на Ван Перси да започне като титуляр. Във връзка с това сред феновете се появиха опасения, че мениджъра възнамерява да продължава да играе само с един нападател. Освен това в пресата продължиха да се появяват информации от различни източници, че наставника на „червените дяволи" е сърдит на Рууни за опита на футболиста да постави клуба си на колене преди 22 месеца.

Сър Алекс опроверга тези опасения. Напротив, шотландецът дори възнамерява да използва и тримата си нападатели в следващите мачове на тима, когато Рууни се възстанови от контузията си.

„Разбира се, така и ще бъде. В това не трябва да има капка съмнение. Уелбек е способен да играе с тях двамата. Имам достатъчно варианти за атака и единствената трудност е кой от тях да избера. Ван Перси е лесно приспособим играч, защото е в състояние да действа на различни позиции, от десния фланг до зад нападателя. Той е много мобилен, а това наистина ми дава няколко варианта. Уей също може да играе изтеглен по-назад и вече го показа. Единственият, който има собствена позиция е Чичарито", заяви Сър Алекс за ESPN.

 

  Сподели
63