Официално: Бербатов е играч на Фулъм (видео)


Н. Гавазов

Официално: Бербатов е играч на Фулъм (видео)

Официалната страница на Фулъм в Twitter обяви в 17:21 минути, че Димитър Бербатов е играч на „котиджърсите". Минута по-късно информацията се появи и на официалния сайт на лондонския клуб, където се казва, че българския нападател е подписал с Фулъм, който ще го задържи на „Крейвън Котидж" до лятото на 2014 година.

По този начин бе сложен край на една от най-любопитните саги през последната седмица на трансферния прозорец. Както е известно, преди няколко дни Бербаттов беше свързван с преминаване във Фиорентина и Ювентус, но българина отхвърли предложенията на италианските клубове и в последния момент се съгласи да остане във Висшата лига на Англия. Това разгневи тимовете от Апенините, които обвиниха Митко в непрофесионализъм и липса на етика и морал.

„Футболен клуб Фулъм има удоволствието да съобщи, че подписа с Димитър Бербатов от Манчестър Юнайтед двегодишен договор за неразкрита такса, която ще остави играча в клуба поне до лятото на 2014 година", се казва в изявление на официалния сайт на Фулъм.

„Радвам се, че подписах с Фулъм и очаквам с нетърпение да играя отново при Мартин Йол. Веднага след като бях наясно с интереса на Фулъм към мен, решението го взех много лесно. Впечатлен съм от обстановката тук и хората ме карат да се чувствам добре дошъл. Нямам търпение да започна работа", заяви Бербатов за официалния сайт на Фулъм.

„Димитър е играч, на който винаги съм се възхищавал. Той се представи добре в Тотнъм и аз съм сигурен, че ще направи същото и тук във Фулъм. Той е играч с отлични качества и технически умения, които ще ми дадат атакуващите опции, които търсих. Дори когато не вкарва голове, неговата изобретателност често води до създаване на шансове за неговите съотборници и аз съм доволен, че успяхме да го убедим да дойде при нас, тъй като към него имаше много внимание от страна на другите клубове", каза от своя страна Мартин Йол.

Видео с първото интервю на Димитър Бербатов като играч на Фулъм

  Сподели
192