Роджърс: Ливърпул няма повече пари


И. Ангелов

Роджърс: Ливърпул няма повече пари

Мениджърът на Ливърпул Брендан Роджърс призна, че "червените" вероятно са приключили с активността си на трансферния пазар, като това е поради финансовата ситуация в тима. Роджърс взе Джо Алън, Фабио Борини и Осама Асаиди за постоянно, като Нури Шахин пристигна под наем.

Роджърс бе запитан по темата, след като му бе напомнено, че и Кени Далглиш похарчи голяма сума, само за да бъде изгонен от тима:

"Ясно ми е, че ме сравняват, но е страхотно, че тези играчи искат да играят тук. Реалността е, че нямаме възможност за такива покупки вече."

"Във финансово отношение клуба трябва да поправи нещата. Аз нямам това умение. Поне що се отнася до този трансферен прозорец. Това е реалността. Вероятно ще ми трябва поне още един прозорец."

"Клубът ще премине през този транзитен период през следващия трансферен прозорец и следващото лято. Това е невероятен клуб и играчите, които са тук, няма да напуснат само за по-високи заплати."

"Ще ни трябва малко време да построим отбора, но междувременно ние ще работим здраво."

Роджърс бе запитан и за Анди Керъл:

"Не трябва да си професор по ядрена физика, за да проумееш, че Керъл е резерва за нас. Той е отличен в отношението си с приемането на позицията си, и говоря общи неща, но не мисля, че можем да си позволим играч, който струва 35 милиона да е резерва, или пък крило, което получава 5-6 милиона годишно. Клуба не е в такава позиция. Това ще се оправи с времето."

  Сподели
116