Фиорентина: Бербатов не ни заслужава


Н. Гавазов

Фиорентина: Бербатов не ни заслужава

Фиорентина излезе с официално съобщение на официалния си сайт относно проваления трансфер на Димитър Бербатов. Както е известно, днешният сюжет около евентуалното напускане на българина на „Олд Трафорд" се разви по начин достоен за телевизионен сапунен сериал, в който потърпевш засега се оказва Фиорентина, а както стана ясно преди малко от Sky Italia и Ювентус.

Вчера Юнайтед и Фиорентина съгласуваха трансфера на нападателя и българинът трябваше да пътува в сряда до Флоренция, където да премине медицински прегледи и да сложи подписа си под тригодишен договор с Фиорентина. Според условията на контракта, Бербатов щеше да получава по 1.8 милиона евро на година, но снощи представители на Ювентус са се свързали с нападателя и са предложили заплата от 2.7 милиона евро, което очевидно е изкушило играча на Юнайтед, който е приел офертата.

Днес около 14:30 часа българско време, Митко се очакваше да пристигне от Мюнхен с платен от Фиорентина полет, но 31-годишния футболист не кацна в столицата на Тоскана и според италианските медии в момента той се намира в Германия. Новината за намесата на Ювентус в трансфера на Бербатов във Фиорентина пък разгневи фенове на „виолетовите", които се бяха събрали в ранния следобед пред „Артемио Франки" в очакване на голмайстора във Висшата лига за сезон 2010/11, а късно тази вечер официалният сайт на Фиорентина излезе със специално изявление по „случая Бербатов".

„Фиорентина обявява, че операцията по трансфера на Бербатов най-накрая приключи, въпреки че бе постигната договорка с Манчестър Юнайтед (с размяна на договори, с първа вноска готова за плащане и подписана правна гаранция за втората) и след като беше постигната устна договорка с футболиста относно неговия контракт. В днешния ден английският клуб беше дал писмено право на своя играч да пътува за Флоренция за медицински прегледи и да подпише договора. Футболистът се беше качил на самолет заедно със своя представител и с билети, платени от Фиорентина, на полет към Флоренция. Но футболистът така и не пристигна в града. Причината е в безразсъдните и арогантни операции на други клубове, които нямат нищо общо с коректността, феърплея и спортната етика и, които се поставят отвъд границите на лоялността. Що се отнася до играча, извън неговите характеристики и техническа стойност, в този момент ние сме щастливи, че той не дойде във Фиорентина, защото той не заслужаваше нашият град, нашата фланелка и ценностите, която тя представлява", се казва в изявлението на Фиорентина.

  Сподели
173