Рууни аут за четири седмици


Н. Гавазов

Рууни аут за четири седмици

Уейн Рууни е получил болнично лечение след като претърпя неприятна травма на крака в срещата от втория кръг на Висшата лига на Англия срещу Фулъм. Както е известно, нападателят влезе в игра в средата на второто полувреме и пострада при случаен сблъсък с Уго Родайега. Телевизионните кадри показаха тежка рана долу на десния крак на Рууни, с течаща кръв и недобро изражение на лицето на звездата.

„Това е много лошо. Той отиде в болница и изглежда, че ще бъде извън терена в продължение на четири седмици", заяви Сър Алекс за Sky Sports.

Ако оценката на шотландския специалист се окаже вярна, това ще означава, че Рууни ще пропусне квалификациите за Мондиал 2014 на Англия с Украйна и Молдова, както и началото на кампанията на „червените дяволи" в Шампионска лига. Почти сигурно нападателя няма да може да вземе участие и в двубоя срещу Ливърпул на 23 септември.

„Трябва да се притесняваме от инфекции и подобни неща, таке че той замина най-доброто място. Родалега го последва, но всичко беше нещастен случай", допълни наставника на Юнайтед.

 

  Сподели
135