Арсенал се надява да продължи сътрудничеството си с Уолкът


Н. Гавазов

Арсенал се надява да продължи сътрудничеството си с Уолкът

Ръководството на Арсенал гледа с оптимизъм на своите шансове да склони крилото Тео Уолкът да подпише нов петгодишен договор, твърди The Guardian. Както е известно, играчът се намира в последната година на своя контракт с клуба, но загубата на Робин ван Перси и Алекс Сонг без съмнение пообъркаха плановете на „артилеристите" относно продължаване на сътрудничеството с Уолкът.

В петък мениджърът на Арсенал Арсен Венгер съобщи, че преговорите с английския национал продължават и от клуба се надяват Тео да остане на „Емирейтс".

„Преговорите продължават. Аз не участвам пряко в тях, но ние се опитваме да решим този въпрос. Искаме да продължим нашето сътрудничество и да го запазим в клуба, но само нашето желание не е достатъчно. Необходимо ни е и неговото желание. За щастие, той иска да остане и ние трябва да отидем на компромис", заяви Венгер по време на петъчната си пресконференция.

„Имаме много играчи в средната линия и много крила, но Тео е ценен за нас. Надявам се, че той ще остане. Това е всичко", допълни френския специалист, който също така подчерта, че към момента трансфера на полузащитника на Реал Мадрид Нури Шахин в Арсенал е „нежизнеспособен".

 

  Сподели
89