Челси с второ попълнение за деня


Н. Гавазов

Челси с второ попълнение за деня

Челси обяви за трансфера на нападателя на Уигън Виктор Моузес. 21-годишният футболист, който игра за „латиксите" срещу европейските шампиони миналата седмица, договори личните си условия и завърши преминаването си на „Стамфорд Бридж". Подробности за сумата на трансфера и продължителността на договора му не с съобщават, но се предполага, че става дума за около 9 милиона паунда. .

Интересното е, че Моузес е бивш английски младежки национал, преди да се реши да защитава цветовете на националния отбор на Нигерия. Той е продукт на академията на Кристъл Палас и прави своя дебют за първия тим през 2007 година, преди присъединяването си към Уигън през 2010 година, за който изигра 74 мача, в които отбеляза осем гола.

„Футболен клуб Челси има удоволствието да обяви трансфера на Виктор Моузес от Уигън", се казва в изявление на официалния сайт на Челси.

Тази новина означава, че Моузес става второто попълнение за „аристократите" през деня, след като по-рано европейските шампиони привлякоха Сезар Аспиликуета от Олимпик Марсилия.

 

  Сподели
68