Видич: Няма място за паника


Н. Гавазов

Видич: Няма място за паника

Защитникът на Манчестър Юнайтед Неманя Видич смята, че той и съотборниците му бързо ще се изправят от поражението срещу Евертън, но също така капитана подчерта, че отбраната на а'червените дяволи" трябва да показва повече хладнокръвие при статичните положения.

Както е известно, загубата на „Гудисън Парк" е първа от 2008 година насам, а „червените дяволи" за първи път от осем години претърпяха поражение в дебютния си мач от сезона. Сръбският футболист призна, че всички са разочаровани от резултата в мача с Евертън, но няма никакво основание за паника.

„Разбирахме, че този мач ще бъде труден. Те заложиха на своите силни страни: дълги топки и използване на статичните положения. Имаха своите шансове за гол и като цяло заслужаваха попадението си, но винаги е неприятно да допуснеш гол от статично положение. Да, контролирахме топката, но не ни достигна хладнокръвие. Когато играеш като гост, ти трябва да си готов за това, че домакините ще атакуват, но при това е много важно да запазиш необходимото хладнокръвие", заяви Видич за клубната телевизия на Юнайтед.

„Мачът се получи добър, но вече с нетърпение очакваме следващата си среща. В миналото сме губели първия мач от сезона, но сме завършвали добре кампанията, така че се надявам на победа и успех в дългосрочна перспектива", каза още сърбинът.

Видич смята, че отсъствието на контузените защитници по никакъв начин не оправдава снощното поражение.

„Когато играеш с такива отбори като Евертън, които центрират топката в наказателното поле, имаш нужда от повече и силни защитници, но нека не се оправдаваме с травмите. Мисля, че играчите, които участваха в двубоя направиха зависещото от тях. Надявам се, че в следващия мач бранителите вече ще се върнат в строя", продължава Неманя.

„Към края на мача играчите на Евертън изглеждаха изморени и до последната минута вярвах, че ще вкараме гол защото добре контролирахме топката и пресирахме съперника. За съжаление, не можахме да отбележим", завършва Видич.

 

  Сподели
69