Роберто Мартинес разкри защо е отказал на Ливърпул


Н. Гавазов

Роберто Мартинес разкри защо е отказал на Ливърпул

Наставникът на Уигън Роберто Мартинес сподели подробности от своите преговори със собствениците на Ливърпул това лято. Както е известно, след уволнението на Кени Далглиш от мениджърския пост, шефовете на мърсисайдци влязоха в контакт с различни специалисти, опитвайки се да ги убедят да поемат отбора от „Анфийлд".

Един от тези мениджъри беше Роберто Мартинес и до този момент английската преса смяташе, че при преговорите между страните босовете не са могли да обещаят на испанеца пълен контрол върху трансферната политика.

Днес стана ясно, че нещата са съвсем други.

„Моята работа е да възпитавам играчите. След 5-6 години ние с Уигън ще берем положителни плодове. Може би тогава аз няма да съм в клуба. Но аз останах не заради това, когато Ливърпул ми направи предложение. Останах, защото нашия клуб има уникален президент. През лятото седнахме и разговаряхме. Той ми разказа за своите виждания относно бъдещето на клуба, аз направих същото. Той знаеше, че аз общувам с други клубове. Но беше толкова убедителен... В крайна сметка продължих договора си с три години", заяви Мартинес.

„Той (Б.ред. Уилън) желае да изкача отбора на друго ниво. Знам, че това ще е трудно, но искам да го направя", каза още испанеца.

 

  Сподели
69