Лош старт за Юнайтед, Ван Перси дебютира при загуба от Евертън (видео)


В. Мухарски

Лош старт за Юнайтед, Ван Перси дебютира при загуба от Евертън (видео)

Евертън победи като домакин Манчестър Юнайтед с минималното 1:0 на своя "Гудисън Парк". Очакваният дебют на Ван Перси бе факт. Нападателят не бе сред титулярите, но се появи в игра за новия си тим в 67-ата минута, когато замени Дани Уелбек. Преди това домакините вече бяха открили резултата. Те сториха това в 57-ата минута, когато Маруан Фелаини се позиционира добре в наказателното поле на "червените дяволи" и успя да реализира с глава, след центриране от корнер на Лейтън Бейнс - 1:0.

Преди това "карамелите" нацелиха на два пъти гредата. Първо това стори Маруан Фелаини още в 14-ата минута, а малко след началото на второто полувреме и Леон Озмън нямаше късмет и нацели горния стълб. Домакините направиха още няколко пропуска, но вратарят на Юнайтед Давид де Хеа спаси на няколко пъти своя тим. За гостите, през първата част, с пропуски се отличиха Руни, Нани и Уелбек.

След попадението на Евертън момчетата на сър Алекс Фъргюсън опитаха да върнат поне един гол, но Том Клевърли, Ашли Йънг и направилият официален дебют за Юнайтед - Шинджи Кагава нямаха късмет при завършващия удар. Българският нападател на "червените дяволи" - Димитър Бербатов остана на пейката и не се появи в игра.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
195