Арсенал с фалстарт за началото на Висшата лига (видео)


В. Мухарски

Арсенал с фалстарт за началото на Висшата лига (видео)

Арсенал започна сезон 2012/2013 с равенство 0:0 срещу Съндърланд в среща, играна на "Емирейтс". Без своя бивш капитан и голмайстор от миналия сезон Робин ван Перси, който вече не е играч на тима, "артилеристите" трудно стигаха до чисти голови положения, докато "черните котки" показаха много добра организация в защита.

В 18-ата минута Санти Касорла пусна към Жервиньо, който веднага му върна около точката на дузпа, но изстрелът на испанеца мина на сантиметри в аут. Диаби и Уолкът също нямаха късмет при завършващия удар.

През втората част определено "топчиите" бяха по-активният тим на терена, но така и не успяха да оползотворят положенията си и срещата приключи при резултат 0:0. Най-сериозният пропуск в мача дойде в 81-ата минута, когато Санти Касорла изведе брилянтно през центъра Оливие Жиру, а нападателят, останал сам срещу вратаря опит удар без подготовка, но прати кълбото в аут. Това се оказа единственият двубой от ранните мачове в първия кръг на Висшата лига, в който не паднаха попадения.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
158