Арсенал и Юнайтед се договориха за трансфера на Ван Перси


Н. Гавазов

Арсенал и Юнайтед се договориха за трансфера на Ван Перси

Манчестър Юнайтед съгласува трансферната стойност на нападателя на Арсенал Робин ван Перси в размер на 24 милиона паунда, съобщава официалните сайтове на двата клуба. Според информацията, още в четвъртък холандският голмайстор ще пристигне в Манчестър за да уточни всички детайли по четиригодишния си договор, който му предложи Юнайтед и ще премине медицински прегледи.

През миналия сезон Ван Перси вкара 44 гола в 57 мача за Арсенал, в това число и два пъти порази вратата на „червените дяволи".

„Манчестър Юнайтед има удоволствието да съобщи, че е постигнал споразумение с футболен клуб Арсенал за трансфера на Робин ван Перси", се казва в изявление на официалния сайт на Юнайтед.

„Арсенал може да потвърди, че договори условията по трансфера на Робин ван Перси в Манчестър Юнайтед. Ван Перси ще пътува до Манчестър в четвъртък за да договори личните си условия и да премине задължителните медицински прегледи", се казва в официалния сайт на Арсенал.

„Тъжно е да загубиш играч с неговите качества. Той имаше само една година до края на договора си, така че нямахме друг избор", заяви Венгер за френската телевизия.

  Сподели
198