Официално: Арсенал обяви Касорла


И. Ангелов

Официално: Арсенал обяви Касорла

Арсенал потвърди привличането на Санти Касорла за постоянно от Малага. 27-годишният атакуващ полузащитник става третото ново попълнение на "Емирейтс" това лято, след като Лукаш Подолски и Оливие Жиру пристигнаха. Официалния сайт сложи край на тази сага, но не обяви сумата на трансфера. Предполага се, че Арсенал е заплатил около 18 милиона лири.

"Толкова съм щастлив да дойда в Арсенал," сподели Касорла. "Това е клуб със страхотни играчи, фантастичен стадион и огромна подкрепа. Клуба има един от най-добрите мениджъри в света и стила на игра тук е известен по целия свят."

"Вълнуващо е да съм част от един от най-добрите отбори в Европа и Висшата лига. Ще дам всичко от себе си за Арсенал и искам да помогна за трофеи и да направим феновете щастливи."

Арсен Венгер също остана доволен:

"Санти Касорла е страхотно попълнение. Той е играч с голям опит на клубно и национално ниво. Той ще донесе много в тима ни. Той е универсален атакуващ халф, като може да играе навсякъде в атака. Има добра скорост, технически е надарен и ще е полезен за Арсенал. Доволни сме, че дойде тук."

  Сподели
168