Усманов отново критикува Борда на Арсенал


Н. Гавазов

Усманов отново критикува Борда на Арсенал

Вторият крупен акционер в Арсенал Алишер Усманов продължи да критикува ръководството на клуба, заявявайки че при съществуващия курс, „артилеристите" ще имат все по-малки шансове за спечелване на трофеи. Както е известно, след като капитанът на Арсенал Робин ван Перси публично обяви за отказа си от нов контракт, Усманов разкритикува Борда на директорите, на който не е член и упрекна колегите си, че заради лошата си политика „артилеристите" продължават да губят най-добрите си играчи.

Вчера руския бизнесмен заяви в интервю за списание Forbes, че спечелването на какъвто и да е трофей в близко бъдеще ще носи случаен характер.

„Независимо от серията сезони без трофеи, трябва да кажа, че някои от сегашните членове на Борда се намираха на кормилото на клуба по време на най-ярките моменти от ерата на Венгер. Но футболния ландшафт се измени. Нашата гледна точка е относно това, в какво направление ще се движи сега клуба и несъгласието ни с това направление, което изразихме в открито писмо до Борда. Не смятаме, че квалификациите в Шампионска лига може да бъде главна амбиция на клуба и с цялата си душа подкрепяме отбора и му желаем победа през новия сезон", заяви Усманов.

„Не изключвам постигането на успехи, но съществуващата политика на ръководството на клуба в дългосрочна перспектива ще оставя все по-малко и по-малко шансове на Венгер и неговия тим", допълни бизнесменът.

„Ние имаме намерение да продължаваме да купуваме акции на клуба. От гледна точка на инвестиционните перспективи ние постигнахме успех: оценката на клуба се покачи от 300-400 милиона паунда когато закупихме клуба, до 700-800 милиона паунда днес. Но работата не е в това. Аз съм запалянко и нямам намерение да продавам моя пакет (Б.ред. с акции), тъй като това е клуб, който считам за най-добър в света", каза още Усманов.

 

  Сподели
162