Сър Алекс: Не искам между клуба и феновете да има разкол


Н. Гавазов

Сър Алекс: Не искам между клуба и феновете да има разкол

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън коментира решението на семейство Глейзър да продаде част от акциите на клуба на фондовата борса и също така разказа за работата си с американските собственици. Както е известно, част от феновете на „червените дяволи" изпратиха открито писмо до шотландския специалист, в което го обвиниха в сляпа подкрепа на семейство Глейзър.

„Виждайки полемиката, която се разрази около появата на Манчестър Юнайтед на американската борса, реших да изясня своята позиция. Подозренията, че имам някаква изгода от тази постъпка няма и грам истина. Аз няма да получа никакви пари от излизането на клуба на борсата - нито пряко, нито чрез други лица", заяви Сър Алекс за The Guardian.

„Аз се занимавам с футболната част в клуба. И за работата си с Глейзър мога да кажа само едно: те не ми създават никакви препятствия за работа - постоянно ми помагат и оказват всякаква поддръжка", каза още наставникът на Юнайтед.

„Моите възгледи и постъпки никога не зависят от финансовите изгоди - подобни обвинения ме обиждат. Ако ставаше дума за пари, аз отдавна бих напуснал Юнайтед. Не искам между клуба и феновете да има разкол. Вече 25 години работя за нашите запалянковци", допълва Сър Алекс.

 

  Сподели
83