Венгер: Сити, Челси и ПСЖ съсипват футбола


А. Павлов

Венгер: Сити, Челси и ПСЖ съсипват футбола

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се опасява, че големите средства, които Манчестър Сити, Челси и Пари Сен Жермен отделят за нови играчи през това лято, ще навредят на футбола. В момента Венгер се готви да привлече халфа на Малага Санти Касорла за сумата от 16 милиона паунда, с което разходите на "артилеристите" за нови попълнения през летния трансферен период ще достигнат 39 милиона паунда.

В същото време обаче най-богатите отбори в Европа харчат почти двойно повече от Арсенал във времената на сурова икономическа криза и Венгер натърти, че клубовете трябва да почнат да действат разумно на трансферния пазар.

"В Арсенал се определяме за привилегировани, защото имаме огромни приходи. Но като цяло не сме свръхбогати, тъй като не разполагаме с неограничени ресурси", каза французинът пред вестник "Сън".

"Клубове като Манчестър Сити, ПСЖ и Челси могат да купуват играчи с неограничени ресурси, но, цялостно погледнато, футболът страда от това. Погледнете активността на трансферния пазар от началото на лятото. Парижани са амбициозни, имат ресурсите и това е всичко. Винаги сме говорили за едни и същи работи. Не мисля, че сега има нещо ново в това отношение. В момента Европа е като Титаник, но във футбола ние живеем така, сякаш това изобщо няма значение. Повече отвсякога сега трябва да ръководим своя клуб по стриктен начин, защото изглежда, че всички хора в Европа страдат", допълни 62-годишният Венгер.

"Бих се изненадал, ако на един етап футболът не бъде засегнат от тази ситуация. Ако в момента погледнете дълговете на футболните тимове в Европа, ще видите, че те са доста големи. Ние трябва да бъдем отговорни. Трябва да бъдем амбициозни, но и да бъдем сигурни, че няма да попаднем във финансови затруднения. Трудно е за нас в Арсенал, защото заплатите в някои други клубове са много високи. Разбира се обаче, нашите играчи с право се сравняват с тези от другите отбори", завърши мениджърът, който е начело на лондончани от 1996 година.

  Сподели
143