КПР и Уест Хем по петите на Бербатов


А. Павлов

КПР и Уест Хем по петите на Бербатов

Английският вестник "The Times" пише, че Куинс Парк Рейнджърс подготвя оферта за Димитър Бербатов. Лондончани продължават основния ремонт на своя състав, който едва не изпадна от Висшата лига през последния сезон. Неотдавна Манчестър Юнайтед постави цена на Бербатов от пет милиона паунда, след като през месец февруари "червените дяволи" се възползваха от опцията да продължат контракта на българина до 2013 година. Въпреки това 31-годишният Бербатов даде да се разбере, че иска да напусне "Олд Трафорд", за да получава повече възможности за изява.

През последните 12 месеца Бербо не успяваше да попада често в титулярния състав на Юнайтед, въпреки че се разписа 28 пъти в последните си 44 двубоя в Премиършип. Благоевградчанинът бе едва четвърти избор в атаката на "червените дяволи". От тази гледна точка бившата звезда на Тотнъм може да се завърне в Лондон предвид по-големите възможности за редовно участие в мачовете.

Смята се, че мениджърът на КПР Марк Хюз иска да подобри вариантите в атаката на своя тим. За целта Хюз вече привлече Анди Джонсън като свободен агент, след като на нападателя му изтече договорът с Фулъм. Според "The Times" уелският мениджър възнамерява да доведе и Димитър Бербатов на "Лофтус Роуд", като съсобственикът на клуба Тони Фернандес има готовност да подкрепи Хюз, отделяйки средства за привличането на българския реализатор.

Марк Хюз има на разположение много стрелци в своя отбор, но малко от тях направиха добро впечатление през предишния сезон. Увеличават се спекулациите, че мениджърът на КПР е готов да освободи Ди Джей Кембъл, Роб Хълс, Хейдар Хелгусон и Джей Ботройд, защото уелсецът иска да остави своя почерк върху тима, който наследи от Нийл Уорнък през месец януари.

Дотук през това лято Хюз привлече двама играчи от Манчестър Юнайтед. Жи-Сун Парк подписа постоянен договор с лондонския клуб, докато Фабио да Силва ще играе под наем на "Лофтус Роуд" през следващата кампания, така че кой би могъл да отпише трета евентуална покупка на КПР от състава на Юнайтед?

Почти едновременно с информацията, която вестник "The Times" разпространи, уебсайтът goal.com пък оповести, че Уест Хем е отправил запитване за Димитър Бербатов. "Чуковете" са били набелязали българския нападател като алтернатива на Анди Керъл от Ливърпул.

  Сподели
158