Линдегаард получaва шанс за титулярното място


Н. Гавазов

Линдегаард получaва шанс за титулярното място

Треньорът на вратарите в Манчестър Юнайтед Ерик Стил заяви, че в предстоящите приятелски мачове Андерс Линдегаард ще получи шанс да завоюва и спечели правото да бъде основен страж на „червените дяволи". Както е известно, след слабия старт на английския отрязък на своята английска кариера, Давид де Хеа в края на сезона показа класа и доказа, че Сър Алекс не е сбъркал в избора си.

В момента обаче 21-годишният испанец е зает с представянето си на Олимпиадата и това обстоятелство ще даде шанс на 28-годишният Линдегаард.

„Ние знаехме, че на Давид ще е трудно да замени такава легенда като Едвин ван дер Сар и по тази причина привлякохме двама вратари - Давид и Андерс. Идеята първоначално беше да си делят игровото време. За съжаление, през февруари Андерс получи травма, но Давид остана на вратата и завърши добре сезона. Знаехме, че на Де Хеа ще му е трудно, но той си научи урока и показа сила на характера. Сега вече смятаме, че той притежава по-голям опит и е длъжен да играе по-добре", заяви Стил за People.

„Давид притежава огромен потенциал и той иска да бъде номер едно, но сега е на Олимпиадата, а на нас ни предстоят приятелски срещи с Барселона и някои други мачове в Осло и Хановер. Ето защо Андерс ще получи шанс за изява, да докаже своите качества и да бетонира мястото си в отбора", допълни треньорът на вратарите в Манчестър Юнайтед.

 

  Сподели
91