Бербатов подписва двегодишен договор с Галатасарай?


Н. Гавазов

Бербатов подписва двегодишен договор с Галатасарай?

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов в момента се намира в Турция за да подпише с Галатасарай, съобщи новината fotoMac. Според изданието, операцията се извършва в голяма секретност и по всичко изглежда, че двамата българи са в турския мегалополис за да уточнят последните детайли от преговорите по договора на Митко с „Чим Бом".

Информацията за евентуално преминаване на Бербатов в Галатасарай не е нова и се появи още през есента на миналата година, когато президентът на турския гранд Юнал Айсал призна, че иска българина в състава си през януарския трансферен прозорец.

FUTBOL TV от свои източници в Турция пък разбра, че преговорите между Емил Данчев и ръководството на Галатасарай все още продължават. Турците ще заплатят исканите от Юнайтед 5 милиона паунда за българина, но все още не са уточнени личните условия на Митко. От „Чим Бом" са съгласни да осигурят на Бербатов същата заплата, която той получава на „Олд Трафорд, но настояват договора с нападателя да бъде по схемата 1+1 година. Именно тук се получава разногласието между двете страни, тъй като играча на Манчестър Юнайтед желае да подпише по-дългосрочен контракт - за три години, но българина може да се съгласи и на двегодишен договор, което е компромис от негова страна и би могло да накара турците също да отстъпят в позицията си.

 

  Сподели
197