Алън Пардю: Ливърпул просто ще се изгаври с Керъл


А. Павлов

Алън Пардю: Ливърпул просто ще се изгаври с Керъл

Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю предупреди колегата си от Ливърпул Брендън Роджърс, че ще трябва да се изправи срещу голяма загуба, ако иска да продаде нападателя Анди Керъл. Бъдещето на 23-годишния английски национал е обект на дискусии, откакто новият мениджър на "червените" Роджърс намекна, че Керъл може да не попадне в неговите планове.

Това подтикна Нюкасъл да отправи оферта, за да върне Анди керъл на "Спортс Директ Арина". Първоначално "свраките" искаха да привлекат Керъл под наем, а след това и за постоянно. За целта Нюкасъл е готов да закупи нападателя с част от 35-те милиона паунда, които "свраките" получиха от продажбата на играча в Ливърпул преди около година и половина.

Впоследствие от Ливърпул подчертаха, че снажният стрелец няма да бъде преотстъпван в друг тим. Нещо повече, стана ясно, че мърсисайдци търсят 20 милиона паунда за 100 процента от правата на Анди Керъл. Междувременно Уест Хем и Фулъм също започнаха да бъдат свързвани с името на родения в Гейтсхед футболист.

В тази връзка мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю каза следното пред "Би Би Си": "Едно време президентът на Рединг Джон Мадейски ми казваше за определени играчи: "Просто си издухай носа и продължи напред." Мисля, че Ливърпул ще направят това с Анди Керъл."

"Мисля, че бе очевидно, че веднага щом Брендън Роджърс дойде в Пуул, дните на Анди в клуба са преброени. Смятам, че е доста правилно от наша страна да се включим в състезанието за подписа на Керъл. Неговото привличане ще струва много пари на собственика Майк Ашли. Все пак ние ще бъдем в много добра ситуация от гледна точка на сумата, за която продадохме Анди, и на факта, че вече имаме трима страхотни нападатели в състава си. Но, разбира се, като мениджър на Нюкасъл аз искам да разполагам с най-добрите играчи, които мога да привлека", допълни Пардю.

Част от сумата, която "свраките" получиха от трансфера на Анди Керъл в Ливърпул, вече бе използвана за закупуването на Демба Ба и Папис Сисе, които отбелязаха общо 29 гола през миналия сезон. Демба Ба обаче вероятно ще напусне "Спортс Директ Арина", като името на сенегалеца за последно бе свързано с руския Рубин.

  Сподели
186