Арсенал и Тотнъм пред война, заради фалшива оферта


Н. Гавазов

Арсенал и Тотнъм пред война, заради фалшива оферта

Френският вестник Le 10 Sport е на път да предизвика война между Тотнъм и Арсенал, хвърляйки сянка на съмнение върху почтеността на офертите на „артилеристите" към някои футболисти. Както е известно, „шпорите" са дългосрочни почитатели на вратаря на Олимпик Лион Уго Лорис и вече предложиха 16 милиона паунда за френския национал.

Подозрителното в случая е, че малко след това последва оферта и от страна на Арсенал на стойност 19 милиона, което накара Le 10 Sport да предположи, че това е част от тактиката на „артилеристите" да предизвикват изкуствен интерес към играча с цел повишаване на цената му. Изданието посочва и близките връзки между Арсен Венгер и сегашния наставник на Лион Реми Гард, който в края на 90-те години игра под ръководството на Венгер.

Всъщност, президентът на Тотнъм Даниел Леви вече е заподозрял Арсенал в нечисти действия и смята да алармира Футболната асоциация на Англия, заради фалшивата оферта оферта на своите градски съперници. Според боса на „шпорите", няма логика „артилеристите" да се опитват да привличат още един вратар, при положение, че разполагат с Войчех Шчесни и Лукаш Фабиански.

В същото време изданието цитира свой източник от „Емирейтс", според когото Лорис никога не е бил трансферна цел за Венгер, който смята, че неговият сънародник няма да се справи с напрежението на Висшата лига на Англия.

 

  Сподели
140