Кошчиелни подписа нов договор с Арсенал


Н. Гавазов

Кошчиелни подписа нов договор с Арсенал

Арсенал официално потвърди, че централният защитник Лоран Кошчиелни е сключил нов дългосрочен договор с клуба. Както е известно, бранителят пристигна на „Емирейтс" преди две години. Много запалянковци се отнасяха скептично към трансфера на играча, за когото „артилеристите" похарчиха 9 милиона паунда.

До този момент Лоран разсея тези съмнения и се превърна в основен футболист за своя отбор, а с играта си заслужи място и в националния отбор на Франция. Арсенал отбеляза този прогрес и награди 26-годишния защитник с нова сделка.

„Лоран игра великолепно за нас през последните два сезона. Като съпоставите това с факта, че до 2009 година той играеше във френската Лига 2, представянето му на топ ниво във Висшата лига и за страната си, развитието му е необикновено. Лоран е играч от световна класа и съм много щастлив, че той реши да посвети бъдещето си на клуба", заяви Венгер.

Тази новина не е изненадваща и по-рано беше съобщено, че договорът на Кошчиелни ще е за пет години, но днес Арсенал не потвърди тази информация.

 

  Сподели
138