Венгер: Спрямо Ван Перси ще преследваме интересите на Арсенал


Н. Гавазов

Венгер: Спрямо Ван Перси ще преследваме интересите на Арсенал

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер коментира ситуацията около нападателя Робин ван Перси. Както е известно, капитанът на „артилеристите" обяви, че няма да подпише нов договор с клуба от „Емирейтс", обосновавайки решението си с това, Арсенал е отбор без амбиции за трофеи.

„Ние имаме много големи амбиции. Това е известно на всички. Ние не само сме амбициозни, но и се гордеем от начина, по който се развива клуба. Ван Перси е играч от световна величина и аз съм му голям почитател. Винаги съм го подкрепял", заяви Венгер по време на вчерашната си среща с медиите в Малайзия, където лондончани ще проведат част от подготовката си за новия сезон.

„Договорът на Ван Перси е за още една година и към него има интерес от страна на останалите клубове. Искаме да го задържим, но най-важното е да действаме в интерес на клуба. Ако имате в главите си декодер, моля разшифровайте казаното", допълни наставникът на Арсенал.

„Краят на трансферния прозорец е 31 август, но ние желаем да създадем вътрешен дедлайн. Много бих искал пазарът да затвори когато започне сезона. Трябва да ви кажа, че сега ситуацията съвсем не е тази отпреди една година когато ни напуснаха Насри и Фабрегас. В момента имаме много по-обигран състав, освен това привлякохме Подолски и Жиру", сподели още Венгер.

 

  Сподели
59