Сър Алекс: Спокоен съм за Юнайтед


Н. Гавазов

Сър Алекс: Спокоен съм за Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призова запалянковците да не се страхуват от оттеглянето му в пенсия, заявявайки че и без него отбора ще продължава да жъне успехи. През миналия сезон 70-годишният шотландски специалист остана без трофей, а всички купи бяха спечелени от Челси и Сити, които не жалят пари за нови играчи.

Сър Алекс обаче няма никакви съмнения, че „червените дяволи" не един път ще се изкачват на върха, включително и след неговото напускане.

„Разбирам, че след мен животът ще продължи. Абсолютно вярно е това. Манчестър Юнайтед е институция, където движещата сила се явява историята на клуба. Подкрепяни сме по целия свят и това повишава нивото на очакванията към нас", заяви Сър Алекс.

„Отчитайки структурите, с които разполага клуба, няма да е невъзможно да бъда заменен. Ще имаме нужда от опитен треньор и не мисля, че ще бъде избран някой млад само заради необходимостта от такава работа. Но каква ще бъде ситуацията, това не може да каже никой", продължава шотландският специалист.

„Клубът има стабилен фундамент. Разполагаме с отличен стадион, отлична тренировъчна база и много добри млади играчи. Ако погледнете, аз мога да пускам в игра само играчи на по 22-23 години. Де Хеа, Рафаел, Смолонг, Еванс, Клевърли, Пауел, Чичарито, Лингард, Уелбек и Кагава. Тези футболисти ще играят за Юнайтед още много години, така че няма да е трудно делото ми да бъде продължено. Новият мениджър ще работи разбира се по свой си начин, но той ще разполага с фундамент, на който ще може да се опре", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
130