Ди Матео: Азар и Марин могат да надиграят всеки съперник


Н. Гавазов

Ди Матео: Азар и Марин могат да надиграят всеки съперник

Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео сподели пред официалния сайт на европейските шампиони мнението си за силните страни на новите футболисти на отбора Еден Азар и Марко Марин, а също така разказа и за предстоящите приятелски срещи по време на американското турне.

„Нашата задача се заключава в това да впишем новите попълнения в този отбор, чийто фундамент положихме през миналия сезон. Не смятам, че имаме нужда от някакви кардинални промени. Леки корекции - да. Краят на миналия сезон беше успешен за нас и точно към това ще се придържаме", заяви Ди Матео.

„Новите са технически надарени футболисти. Те имат добър дрибъл и с способни да надиграят съперника един към един. Това ще ни позволи да създадем повече креативност на атаката. В миналия сезон точно това не ни достигаше", каза още наставника на Челси.

„Когато се срещаме с такива отбори като ПСЖ или Милан, дори и в приятелски мачове става дума за престиж. Поради това темпото на игра и интензивността ще бъдат много високи, както в първата среща (Б.ред. срещу Сиатъл Саундърс). Разбира се, трябва да обърнем специално внимание на ПСЖ. Този отбор ще участва в Шампионска лига и вече подписа с няколко отлични играчи. Хубаво е, че ще се срещна отново с Карло Анчелоти. Когато играех за националния отбор на Италия той беше асистент на Ариго Саки, така че ние се познаваме с него от много години", допълва Ди Матео.

 

  Сподели
71