Аякс вкара гол-шедьовър на Ман Юнайтед за равенството в Кейп Таун (видео)


И. Ангелов

Аякс вкара гол-шедьовър на Ман Юнайтед за равенството в Кейп Таун (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед не успя да победи Аякс Кейп Таун във втория мач от предсезонното си турне, като срещата днес завърши при резултат 1:1. Аякс успя да поведе късно през втората част и принуди "Червените дяволи" да търсят попаденията. Герой за тях стана резервата Бебе.

Първото полувреме бе доста равностойно за двата тима, които редуваха атаки. С добра игра се отличиха Пол Скоулс и Шинджи Кагава. Първата добра ситуация обаче дойде за Аякс Кейп Таун в 20-ата миунта. Билиад напредна и елиминира Рио Фърдинанд, навлизайки в наказателното поле. Той се оказа в ситуация срещу Еймъс, но стреля малко встрани от вратата.

В 35-ата минута се откри най-доброто положение за Юнайтед, когато Уутън центрира за Чичарито. Мексиканецът надскочи опонент и стреля добре с глава, но добрата реакция на вратаря на Аякс лиши тима от гол.

В 41-ата минута гредата помогна на Юнайтед, когато Уутън загуби топка от ляво. Розики атакува празното пространство и намери място за удар, затруднявайки Бен Еймъс. За щастие на вратаря топката намери горната греда и излезе в аут.

В 43-ата минута Кагава спечели нарушение в близост до наказателното поле. Той и Андерсон изиграха късо ситуацията и топката се озова в Майкъл Карик в наказателното поле. Той предостави прекрасно центриране по земя за Чичарито, елиминирайки вратаря на опонента. Мексиканецът обаче не нацели топката на празната врата, но я отклони достатъчно, за да попречи на включилия се Уутън да завърши с гол. Така двата тима се разделиха на почивката при равенство 0:0.

Второто полувреме започна обещаващо за Манчестър Юнайтед, но тима отново свали темпото в процеса на втората част. В 60-ата минута се откри страхотен шанс пред Кагава за гол, когато Чичарито центрира прекрасно, а Кагава бе свободен в наказателното поле.

В 74-ата минута Бен Еймъс спаси своите с добра намеса, след добра атака на Кейп Таун и отклонена топка чрез рикушет. След ситуацията Кагава бе заменен от Димитър Бербатов, който нямаше много шансове да впечатли днес.

В 86-ата минута Аякс поведе след като Ван Граан с първото си докосване до топката вкара фантастичен гол. След едно центриране от корнер без да гледа към вратата той отигра с пета топката и прехвърли Бен Еймъс.

Юнайтед натисна до края и стигна до своя гол в 91-ата минута. Вкара го резервата Бебе след добра акция на Вермайл и Тъниклив по десния фланг. Така Манчестър Юнайтед стигна до равенството във втората среща от турнето си тази година.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
98