Новината на деня: Арсенал ще се бори за титлата


Н. Гавазов

Новината на деня: Арсенал ще се бори за титлата

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е убеден, че дори без сериозни средства неговият отбор е готов да се бори за титлата във Висшата лига на Англия през новия сезон. Както е известно, за последен път „артилеристите" станаха шампиони на Англия през 2004 година, но продължителното отсъствие на трофеи не може да застави Венгер да промени своята философия и стратегия.

Арсен продължава да бъде уверен, че неговите виждания, които донесоха немалко трофеи в миналото, могат да сработят и сега, когато клубове като Челси и Манчестър Юнайтед не жалят никакви средства за покупка на играчи.

„Най-напред искам да отбележа, че ние не харчим пари за трансфери както го правят богатите клубове, но това не означава, че не сме в състояние да си съперничим с тях на футболното поле. Когато дойдох в Англия подобни въпроси не стояха за разглеждане. Всеки клуб живееше според джоба си", заяви Венгер за Time Out Hong Kong.

„При Челси и Манчестър Сити възникнаха нови проблеми. Но в новата финансова обстановка нещата си остават същите - това е нашата стратегия. Ние и занапред ще бъдем все така амбициозни, както винаги сме били, но ще харчим наличните си пари максимално мъдро и предпазливо", допълва френският специалист.

„Винаги сме харчили, защото нашите амбиции се разпространяват върху играчи от топ-ниво и ако погледнем нашата история през последните 15 години, то винаги сме имали класни футболисти. Ако не можеш да се конкурираш с другите клубове във финансов план, това не означава, че не можеш да спечелиш титлата", завършва наставника на Арсенал.

 

  Сподели
211