Бербатов блести в първия мач на Юнайтед преди сезона, Кагава дебютира


И. Ангелов

Бербатов блести в първия мач на Юнайтед преди сезона, Кагава дебютира

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна първа победа в приятелска среща преди началото на кампанията срещу Амазулу с минималното 1:0. Българският нападател на тима Димитър Бербатов изигра добър мач и бе замесен във всичко най-интересно за своите. В първата част той допринесе с асистенцията за Кико Македа, както и с няколко атрактивни отигравания.

Още в първата минута Юнайтед имаше своя шанс, след като Македа напредна и стреля във вратаря, като топката се отклони и попадна на опразнената врата в краката на Чичарито. Той замахна с неудобния си ляв крак и не уцели топката.

"Червените дяволи" доминираха през цялата първа част, като в 20-ата минута стигнаха до гол. Скоулс отне в своето поле и организира прекрасна контра, намирайки Бербатов в центъра. Той от своя страна пусна прекрасен пас на Македа, който не сбърка и направи резултата 1:0.

След попадението Юнайтед отпусна малко педала на газта и домакините имаха своите атаки. В 23-ата минута след прекрасен удар на Дламини Андерс Линдегаард трябваше да покаже страхотно спасяване.

В една контра в 40-ата минута Лингард излезе сам срещу вратаря на Амазулу, бе застигнат от бранител и повален на границата на наказателното поле. В духа на приятелската среща защитникът не бе изгонен, а Бербатов се нагърби да изпълни наказателният удар от дъгата. Той стреля силно и топката се отклони от стената в корнер, който бе изпълнен от също прекрасно представящият се днес Брейди. Той центрира към Бербатов на границата на наказателното, като българинът намери топката от воле по прекрасен начин, насочвайки я към вратата, но добра реакция на противниковия вратар предотврати гол.  

                

Така на полувремето Манчестър Юнайтед се оттегли с гол преднина. Втората част започна добре за Амазулу, като отново Линдегаард лиши тима от гол рано в полувремето, след като надделя в ситуация сам срещу нападател. Всъщност през тази част двата тима играха равностойно и направиха множество смени.

В 79-ата минута отново Бербатов бе в центъра на нещата, след като получи топка в центъра и превзе пространство. Той стигна до наказателното поле и задържа добре топката, като няколко играча се опитаха да му я отнемат. При липсата на подкрепа българинът трябваше да измисли нещо нетипично и той копна топката прекрасно към Чичарито, който се оплете в наказателното поле и тя му бе отнета.

В 83-ата минута Шинджи Кагава се подготви да влезе в игра и получи овация от публиката. Топката обаче не напусна игра още няколко минути и дебюта на японеца се отложи още малко. Междувременно резервата Петручи нацели горната греда за Юнайтед в 86-ата минута. Капитанът на младежката формация на Юнайтед, който донесе требъл на тима си в последната кампания, впечатли с играта си след влизането на мястото на Лингард. В 88-ата минута в игра влезе и Кагава. С първото си докосване той изведе Димитър Бербатов, но той се оказа в засада. За повече всъщност нямаше и време и срещата завърши при 1:0.

  Сподели
82