Рио Фърдинанд няма търпение за новия сезон


И. Ангелов

Рио Фърдинанд няма търпение за новия сезон

Рио Фърдинанд вече изгаря от нетърпение сезон 2012/13 да започне, след като иска той и Манчестър Юнайтед да поправят няколко грешки от последната година. "Червените дяволи" се разделиха с титлата по агонизиращ начин в последната минута на сезона, когато Ман Сити открадна трофея.

Фърдинанд настоя, че играчите в Юнайтед са надъхани и готови, като всички гледат да започнат в най-добрата си кондиция. 

"Като гледаме как завърши сезонът, колкото по-бързо започнем, толкова по-добре. Това е най-дългата ваканция, която съм имал. Вече станаха 5 или 6 седмици. Аз съм на 100% готов да се завърна във футбола сега."

"Като погледнем първите си мачове започваме да планираме старта си, а подготовката трябва да е сериозна, защото тези срещи наближават."

"Сега в началните тренировки е по-добре от научна гледна точка. Преди първите тренировки бяха смъртоносни. На следващия ден те болят места, за които не знаеш, че съществуват. Сега науката е на по-високо ниво и сме по-отпуснати и улеснени."

"Винаги давам всичко от себе си преди сезона, правя 3 или 4 сесии сам, но сега съм направил около 10 сесии самостоятелно. Наближавам последната фаза в кариерата си, така че трябва да съм в топ форма и да държа едно ниво с младоците в отбора."

За новия си колега Шинджи Кагава Рио се пошегува: "Ами той вече говори по-добър английски от Андерсон, ще се адаптира добре."

  Сподели
95